• Nunta la Insieme

  Nunta la Insieme

 • Fitness & Sport

  Fitness & Sport

 • Cazare

  Cazare

 • Evenimente

  Evenimente 

 • Oferta Family & Friends

  Oferta Family & Friends la Insieme

 • Agrement

  Agrement

»
Cazare si facilitati » Obiective turistice

Obiective Turistice langa Bucuresti

Targoviste
Complexul National Muzeal “Curtea Domneasca”

Obiective Turistice Insieme - Curtea Domneasca

Cuprinde monumente de arhitectura medievala ce formeaza ansamblul Curtii Domnesti, dintre care unele adapostesc expozitii:

• In Turnul Chindiei: Dracula. Legenda si adevar istoric;
• In Biserica Domneasca: Colectia de arta brancoveneasca;
• In beciurile Casei Domnesti din sec al-XVI-lea – Din istoria Curtii Domnesti, Lapidarul;
• In Biserica Sf. Vineri – Colectia de icoane.

Obiective Turistice Insieme - Turnul Chindiei

Inca de la intrare, vizitatorul se simte coplesit de silueta zvelta si eleganta a Turnului Chindiei, unic si maret in capatul aleii pietruite. Turnul Chindiei face parte din ansamblul de cladiri a Curtii Domnesti din Targoviste. Este un turn inalt de 27 de m cu un diametru de 9, in forma de cilindru. A servit ca turn de aparare si supraveghere. Aspectul sau actual l-a primit in perioada 1847-1851 cand a fost restaurat de catre domnul Gheorghe Bibescu. Turnul Chindiei se pastreaza si in prezent insa poarta amprenta cutremurelor din ultimul sfert de secol necesitand unele lucrari de consolidare. Numele turnului provine de la un joc vechi, Chindia, care se juca pe vremuri la baza turnului cu ocazia serbarilor de la Curtea Domneasca.

Aici mai puteti vizita: Biserica Domneasca Mare, ctitorita de Petru Cercel, si Biserica Sfinta Vineri, ctitoria lui Vlad Calugarul si a sotiei sale Smaranda. Complexul muzeal mai cuprinde: Muzeul de Istorie, deschis in luna septembrie 1986 in cladirea fostului Palat de Justitie, Muzeul tiparului si al Cartii Romanesti Vechi, Muzeul Scriitorilor Targovisteni, Muzeul de Arta, Muzeul Regional de Istorie, Muzeul National al Politiei Romane, precum si Casa Atelier Gheorghe Petrascu si Casa Atelier Vasilea Bledea.

Gradina Zoologica

Este situata pe latura de Nord a celui mai mare parc din municipiu, Parcul Chindia, in imediata apropiere a Complexului Muzeal Curtea Domneasca si a Turnului Chindia. Gradina Zoologica Targoviste se intinde pe o suprafata de 4 ha, fiind asezata intr-un cadru natural deosebit, in care abunda vegetatia deosebita si diversificata, iar cei ce viziteza simt bucuria unei relaxari depline intr-o oaza incarcata de natura si istorie. Zoo Targoviste detine in colectia sa specii de pasari si animale de pe toate continentele: Europa, Asia, Australia, America de Nord, America de Sud si Africa. Deoarece unele din aceste specii sunt pe cale de disparitie, ele au fost cuprinse in programe speciale de protectie si conservare.

Palatul Brancovenesc

turism-palatul-brancovenesc

Palatul Brancovenesc se afla la Potlogi, jud. Dambovita si a fost construit de Constantin Brancoveanu in 1698, pe locul unei curti boieresti.

Fatada orientata spre un elesteu are o dubla loggie. Pe fatada opusa, spre curte, compozitia este dominata de foisorul cu scara exterioara, asemeni celui de la Mogosoaia. Decoratia palatului cuprindea motive florale de inspiratie persana. In varianta de la Potlogi, ele sunt realizate in stuc.