• Nunta la Insieme

  Nunta la Insieme

 • Fitness & Sport

  Fitness & Sport

 • Cazare

  Cazare

 • Evenimente

  Evenimente 

 • Oferta Family & Friends

  Oferta Family & Friends la Insieme

 • Agrement

  Agrement

»
Articole » Palatul Domnesc de la Targoviste


Palatul Domnesc de la Targoviste

Orasul Targoviste a fost capitala Tarii Romanesti si a avut parte de prosperitate economica in timpul domniei lui Mircea Cel Batran. Targoviste a devenit un simbol national al epocii de glorie din istoria patriei, motiv pentru care acesta s-a dezvoltat intr-un ritm rapid, iar domnitorii epocii respective au construit si extins fortificatiile a ceea ce avea sa devina Curtea Domneasca.

Ansamblul cu incarcatura istorica, complexul Muzeal Curtea Domneasca, a fost resedinta domneasca pentru 33 de voievozi. Cu o mare valoare istorica, aceasta reprezinta una dintre cele mai importante ansambluri de arhitectura din aceasta zona. Astazi, regasim Curtea Domneasca sub forma unui complex muzeal unic, creat in 1961, cand ramasitele vechilor fortificatii primesc aspectul actual.

Daca in prezent aceasta a fost transformata in muzeu, in trecut a avut proprietari de renume precum Mircea Cel Batran, Constantin Brancoveneanu si multi altii. Din ansamblu fac parte urmatoarele monumente istorice: Biserica Mare Domneasca, Turnul Chindiei, Biserica Sfanta Vineri, Casa Balasa, Baia Domneasca si Palatul Domnesc.

Petru Cercel cauta sa aduca un suflu nou in arhitectura munteneasca, introducand elemente arhitectonice si decorationale de influenta renascentista occidentala. Palatul Domnesc este refacut in 1584 de catre Petru Cercel, care apoi construieste un nou castel in partea de sud a acestuia de dimensiuni mai mari alcatuit din etaj, parter si pivnita. Matei Basarab a transformat si renovat apoi palatul din nou. In anii 1559-1560 fortificatiile palatului sunt demolate, la presiunile otomanilor, de catre domnitorul Gheorghe Ghica.Constantin Brancoveneanu renoveaza partial palatul adaugand o loja cu acces catre Biserica Mare si una cu acces spre gradina si cateva picturi in camerele palatului. Dupa incendiul si cutremurul din 1803 insa, palatul este abandonat si devine o ruina, impreuna cu toata Curtea Domneasca.

Noi va oferim cazare Bucuresti situata la doar 44 km de complexul National Muzeal “Curtea Domneasca”, intr-un cadru ideal pentru cei pasionati de istorie. Insieme Grand Resort reprezinta destinatia perfecta pentru petrecerea unor clipe de neuitat alaturi de familie si cei dragi.