• Nunta la Insieme

  Nunta la Insieme

 • Fitness & Sport

  Fitness & Sport

 • Cazare

  Cazare

 • Evenimente

  Evenimente 

 • Oferta Family & Friends

  Oferta Family & Friends la Insieme

 • Agrement

  Agrement

»
Articole » Comoara de la Potlogi - Ansamblul Brancovenesc


Comoara de la Potlogi - Ansamblul Brancovenesc

Un loc special, in care regasim o mica parte de istorie este comuna Potlogi, care se afla in proximitatea orasului Bucuresti. Acest loc a fost intens circulat de personalitati importante ale vremurilor trecute datorita drumului principal care duce catre capitala tarii.

Constantin Brancoveanu a construit in anul 1698 o curte domneasca in centrul careia se afla un palat. Constructia servea ca si locuita pentru fiul lui cel mare, Constantin, care era si presupusul mostenitor la tron.

In anul 1969 era deja functional si a fost locuit pana la uciderea lui Constantin Brancoveanu si a familiei lui, cand ansamblul a fost distrus de catre turci care cautau comori si bogatii. Pana in anul 1989 s-au desfasurat reparatii in acest ansamblu dar palatul a fost neglijat de localnici pana cand a ajuns intr-o stare deplorabila.

Ansamblul reprezinta un exemplu arhitectural brancovenesc al secolului 18 si este un loc care ne aminteste de istoria noastra. Intregul ansamblu a fost reconditionat atat in exterior dar si in interior unde se regasesc piese de mobilier specifice acelei perioade care te introduc intr-o atmosfera unica. In ziua de azi a fost transformat in muzeu si pastrat cu atentie pentru a ramane mostenire culturala generatilor care urmeaza sa vina.

In interior regasim camerele amenajate unde ei dormeau, mancau si lucrau, fiecare fiind amenajata corespunzator. De asemenea in unele incaperi se gasesc tinutele pe care ei le purtau si obiectele pe care le utilizau in viata de zi cu zi.

Comuna se afla pe drumul dintre Targoviste si Bucuresti iar datorita acestui fapt foarte multi oameni importanti treceau pe aici. Pozitionarea acestei locatii a fost unul dintre motivele pentru care Constantin Brancoveanu a ales sa construiasca aici o resedinta. Ansamblul face parte din Complexul National Muzeal „Curtea Domneasca” de la Targoviste.

Acest loc special merita sa fie vizitat deoarece pastreaza o mica parte din istoria noastra care trebuie pastrata. Noi te gazduim si iti oferim cele mai delicioase preparate in restaurantul nostru de langa Bucuresti, care reprezinta locul perfect pentru a te indeparta de agitatia din oras.